Vilkas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vilkas

Vilkas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vilkkaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 93

v. 2015 98

v. 2016 101

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilkas on noin sijalla 6 600.

Vilkas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vilkas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1924

Vilkkaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Vilkkaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vilkkaiden yleisin asuinpaikka oli Mäntsälä (4 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vilkas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1946–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Vilkas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Vilkas osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vilkas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vilkkaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Vilkas

Vilkas on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Vilkas oli yhtenä etunimenä 27 miehellä. Sukunimenä Vilkas on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 101 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (25 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (2).

Vilkkaat ulkomailla

Ruotsissa Vilkas oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Vilkas oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Vilkas on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

10117610
Vilkkaat Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli VILKAS.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вилькас tarkoittaa nimeä Vilkas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wilgas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vilkas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilko Vilkas tai Vilda Vilkas.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilkas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vilkas i Finland. Surname Vilkas in Finland.

©Tuomas Salste