Vilkas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vilkas

Vilkas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vilkkaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 93

v. 2015 98

v. 2016 100

v. 2017 100

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilkas on noin sijalla 6 700.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1924

Vilkkaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Vilkkaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vilkkaiden yleisin asuinpaikka oli Mäntsälä (4 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vilkas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Vilkas osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vilkas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vilkkaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Vilkas

Vilkas on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Vilkas oli yhtenä etunimenä 27 miehellä. Sukunimenä Vilkas on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 100 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (25 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (2).

Vilkkaat ulkomailla

Ruotsissa Vilkas oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Vilkas oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Vilkas on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

10017610
Vilkkaat Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli VILKAS.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вилькас tarkoittaa nimeä Vilkas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wilgas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vilkas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vili Vilkas tai Vilda Vilkas.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilkas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vilkas, Finland.

©Tuomas Salste