Vilko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vilko

Vilko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vilko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 2015 31

v. 2016 30

v. 2017 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilko on noin sijalla 16 000.

Vilko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Vilko

Vilko (paikannimi)

Vilko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vilko jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Vilko

Vilko on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Vilko oli yhtenä etunimenä 31 miehellä. Samaan aikaan Vilko oli 31 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (29 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вилько tarkoittaa nimeä Vilko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wilgå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vilko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vili Vilko tai Vilda Vilko.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vilko, Finland.

©Tuomas Salste