Villa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Villa

Villa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Villa-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 284 max

v. 2014 280

v. 2015 283

v. 2016 284

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Villa on noin sijalla 2 800.

Villa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Villa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1919

Villa-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Villan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Villa-nimisten yleisin asuinpaikka oli Koiviston maalaiskunta (6 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Villa, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1889–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Villa, Villan tai Villat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Villa

Villa (paikannimi)Katuosoitteissa

Villa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Villa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Villa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korsnäs Villagränd, Majors Villaväg, Nordlings Villa, Strömslandin Villa, Taasjärvi Villa grynbo, Verkörens Villaväg, Villa karlsberg, Villa karlsborg, Villa kälkestad, Villa london, Villa näset, Villa Palma, Villa skogstorp, Villa Snäcksund, Villa strandbo, Villa Sundetin tie, Villa Sundets väg, Villa Tettastie, Villa Vesperintie, Villa Wolaxin tie, Villagatan, Villagränden, Villakatu, Villakuja, Villamaantie, Villankuja, Villantie, Villapolku, Villatie, Villavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Villa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Villa

Villa on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Villa oli yhtenä etunimenä 22 naisella. Sukunimenä Villa on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 284 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (18 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (4).

Villat ulkomailla

Ruotsissa Villa oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Villa oli 130 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Villa on ollut 22 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2845222130
Villat Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 35 625 henkeä, joiden sukunimi oli VILLA.

Italiassa Villa on yleinen sukunimi.

Tšekissä Villa oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 39 402 henkeä, joiden sukunimi oli VILLA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 116 henkeä, joiden sukunimi oli VILLA.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ville Villa tai Villiina Villa.

Samankaltaisia nimiä kuin Villa

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: villa.com, villa.eu, villa.fi, villa.info, villa.net, villa.org, villat.com, villat.fi, villat.org, villa.name, villat.eu, villat.info, villat.name, villat.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Villa i Finland. Surname Villa in Finland.

©Tuomas Salste