Vilminko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vilminko

Vilminko on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vilminkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 111

v. 2015 111

v. 2016 111

v. 2017 108

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilminko on noin sijalla 6 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vilminko-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Vilminko-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vilminko

Vilminko (paikannimi)

Vilminko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vilminko jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Vilminko-suku ulkomailla

Ruotsissa Vilminko oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильминко tarkoittaa nimeä Vilminko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wilmingå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vilminko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilma Vilminko tai Vilmer Vilminko.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilminko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vilminko, Finland.

©Tuomas Salste