Vilmunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vilmunen

Vilmunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vilmusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 195 max

v. 2014 273

v. 2015 272

v. 2016 272

v. 2017 272

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilmunen on noin sijalla 2 900.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vilmusia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Vilmusen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vilmunen

Vilmunen (paikannimi)

Vilmunen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vilmunen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Vilmuset ulkomailla

Ruotsissa Vilmunen oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильмунен tarkoittaa nimeä Vilmunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wilmuin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vilmunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilma Vilmunen tai Vilmer Vilmunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilmunen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vilmunen, Finland.

©Tuomas Salste