Vilpola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vilpola

Vilpola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Vilpoloiden lukumäärä oli 32 henkeä vuonna 1970. Tuoreempi tieto vuodelta 2017 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wilpola. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Vilpola

Vilpola (paikannimi)Vilpola (karttanimi)

Vilpola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Vilpola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vilpola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vilpola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vilpolankuja, Vilpolanpolku, Vilpolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильпола tarkoittaa nimeä Vilpola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilppu Vilpola tai Vilda Vilpola.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilpola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vilpola, Finland.

©Tuomas Salste