Vilpola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vilpola

Vilpola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Vilpoloiden lukumäärä oli 32 henkeä vuonna 1970. Tuoreempi tieto vuodelta 2016 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wilpola. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Vilpola

Vilpola (paikannimi)Katuosoitteissa

Vilpola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vilpola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vilpola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vilpolankuja, Vilpolanpolku, Vilpolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vilpola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильпола tarkoittaa nimeä Vilpola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilpo Vilpola tai Vilda Vilpola.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilpola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vilpola i Finland. Surname Vilpola in Finland.

©Tuomas Salste