Vilppula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vilppula

Vilppula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vilppula-nimisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 330 max

v. 2014 235

v. 2015 230

v. 2016 230

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilppula on noin sijalla 3 400.

Vilppula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vilppula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1922

Vilppula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 42 Vilppulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vilppula-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (5 vainajaa), Asikkala (4), Laukaa (3), Vehkalahti (3) sekä Pylkönmäki (3). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vilppula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 34.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Vilppula tai Vilppulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vilppula

Vilppula (paikannimi)Katuosoitteissa

Vilppula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, rakennus, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vilppula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vilppula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vilppulankuja, Vilppulanpolku, Vilppulanraitti, Vilppulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vilppula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vilppulat ulkomailla

Ruotsissa Vilppula oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильппула tarkoittaa nimeä Vilppula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wilpula on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vilppula olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilppu Vilppula tai Vilda Vilppula.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilppula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vilppula.com, vilppula.fi, vilppula.net, vilppula.eu, vilppula.info, vilppula.name, vilppula.org, vilppulat.com, vilppulat.eu, vilppulat.fi, vilppulat.info, vilppulat.name, vilppulat.net, vilppulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vilppula i Finland. Surname Vilppula in Finland.

©Tuomas Salste