Vinkka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vinkka

Vinkka on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vinkka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 117

v. 2015 119

v. 2016 119

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vinkka on noin sijalla 5 800.

Vinkka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vinkka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vinkka on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vinkka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vinkka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 27 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vinkka-nimisiä on 119.

Asuinpaikat 1939–1945

Asuinpaikkoja
1939–1945

Vinkka-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Vinkan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1945 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Vinkka tai Vinkan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vinkka

Vinkka (paikannimi)Katuosoitteissa

Vinkka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vinkka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vinkka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vinkantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vinkka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Винкка tarkoittaa nimeä Vinkka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Winca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vinkka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vinh Vinkka tai Vineta Vinkka.

Samankaltaisia nimiä kuin Vinkka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vinkka.com, vinkat.com, vinkat.eu, vinkat.fi, vinkat.info, vinkat.name, vinkat.net, vinkat.org, vinkka.eu, vinkka.fi, vinkka.info, vinkka.name, vinkka.net, vinkka.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vinkka i Finland. Surname Vinkka in Finland.

©Tuomas Salste