Vinkka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vinkka

Vinkka on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vinkka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 117

v. 2015 119

v. 2016 120

v. 2017 119

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vinkka on noin sijalla 5 800.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vinkka on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vinkka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vinkka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 27 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vinkka-nimisiä on 119.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vinkka-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Vinkan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1945 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vinkka

Vinkka (paikannimi)Katuosoitteissa

Vinkka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vinkka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vinkka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vinkantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Винкка tarkoittaa nimeä Vinkka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Winca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vinkka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vinski Vinkka.

Samankaltaisia nimiä kuin Vinkka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vinkka, Finland.

©Tuomas Salste