Virkalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Virkalahti

Virkalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Virkalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 24 max

v. 2015 21

v. 2016 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virkalahti on noin sijalla 21 000.

Virkalahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Virkalahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Virkalahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Virkalahti

Virkalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Virkalahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Virkalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Virkalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Virkalahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Virkalahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виркалахти tarkoittaa nimeä Virkalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wirgalachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Virkalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viri Virkalahti tai Virmo Virkalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Virkalahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Virkalahti i Finland. Surname Virkalahti in Finland.

©Tuomas Salste