Virkkula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Virkkula

Virkkula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Virkkula-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 336 max

v. 2014 407

v. 2015 413

v. 2016 413

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virkkula on noin sijalla 2 000.

Virkkula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Virkkula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Virkkula on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Virkkula on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Virkkula ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 69 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Virkkula-nimisiä on 413.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1925

Virkkula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Virkkulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Virkkula-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Salla (7 vainajaa), Kuusamo (3) sekä Ii (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Virkkula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1927
Lakanneet yritykset
perust. 1956–1994

Sana Virkkula tai Virkkulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Virkkula

Virkkula (paikannimi)Katuosoitteissa

Virkkula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Virkkula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Virkkula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Virkkulan kylätie, Virkkulankuja, Virkkulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Virkkula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Virkkulat ulkomailla

Ruotsissa Virkkula oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вирккула tarkoittaa nimeä Virkkula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wircula on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Virkkula olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viri Virkkula tai Virmo Virkkula.

Samankaltaisia nimiä kuin Virkkula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: virkkula.com, virkkula.eu, virkkula.fi, virkkula.net, virkkula.org, virkkula.info, virkkula.name, virkkulat.com, virkkulat.eu, virkkulat.fi, virkkulat.info, virkkulat.name, virkkulat.net, virkkulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Virkkula i Finland. Surname Virkkula in Finland.

©Tuomas Salste