Virokannas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Virokannas

Virokannas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Virokannasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 60

v. 2016 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virokannas on noin sijalla 9 900.

Virokannas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Virokannas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Virokannas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вироканнас tarkoittaa nimeä Virokannas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wirocannas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Virokannas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viri Virokannas tai Virmo Virokannas.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Virokannas i Finland. Surname Virokannas in Finland.

©Tuomas Salste