Virpiranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Virpiranta

Virpiranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Virpirantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virpiranta on noin sijalla 22 000.

Virpiranta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Virpiranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Virpiranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Virpiranta

Virpiranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Virpiranta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Virpiranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Virpiranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Virpirannantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Virpiranta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вирпиранта tarkoittaa nimeä Virpiranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wirpiranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Virpiranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Virpi Virpiranta tai Virmo Virpiranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Virpiranta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Virpiranta i Finland. Surname Virpiranta in Finland.

©Tuomas Salste