Virtala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Virtala

Virtala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Virtala.

Virtaloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 568 max

v. 2014 646

v. 2015 646

v. 2016 647

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virtala on noin sijalla 1 300.

Virtala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Virtala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1937

Virtaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 76 Virtalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Virtaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Laihia (5 vainajaa), Nastola (4), Vimpeli (3) sekä Kalajoki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Virtala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 48.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Virtala tai Virtalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Virtala

Virtala (paikannimi)Katuosoitteissa

Virtala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 148 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Virtala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Virtala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Virtala, Virtalankatu, Virtalankuja, Virtalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Virtala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Virtalat ulkomailla

Ruotsissa Virtala oli 71 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виртала tarkoittaa nimeä Virtala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viri Virtala tai Virmo Virtala.

Samankaltaisia nimiä kuin Virtala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: virtala.com, virtala.fi, virtala.net, virtala.eu, virtala.info, virtala.name, virtala.org, virtalat.com, virtalat.eu, virtalat.fi, virtalat.info, virtalat.name, virtalat.net, virtalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Virtala i Finland. Surname Virtala in Finland.

©Tuomas Salste