Virtala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Virtala

Virtala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Virtala.

Virtaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 568 max

v. 2014 646

v. 2015 646

v. 2016 648

v. 2017 645

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virtala on noin sijalla 1 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1937

Virtaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 62 Virtalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Virtaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Laihia (5 henkeä), Nastola (4) sekä Kalajoki (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Virtala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 37.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Virtala

Virtala (paikannimi)Virtala (karttanimi)

Virtala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 148 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Virtala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Virtala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Virtala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Virtala, Virtalankatu, Virtalankuja, Virtalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Virtalat ulkomailla

Ruotsissa Virtala oli 71 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виртала tarkoittaa nimeä Virtala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Virpi Virtala.

Samankaltaisia nimiä kuin Virtala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Virtala, Finland.

©Tuomas Salste