Visa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Visa

Visa on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Visojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 113 max

v. 1985 111

v. 2014 123

v. 2015 122

v. 2016 123

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Visa on noin sijalla 5 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Visa on lyhyt nimi.

Visa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Visa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1921

Visoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Visan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Visojen yleisin asuinpaikka oli Helsinki (4 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Visa, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2000

Sana Visa tai Visan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Visa

Visa (paikannimi)Katuosoitteissa

Visa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Visa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Visa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Visa, Visakaarre, Visakatu, Visakuja, Visankuja, Visantie, Visapolku, Visarinne, Visatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Visa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Visa

Visa on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Visa oli yhtenä etunimenä 1 094 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 500:s mies oli etunimeltään Visa. Juuri etunimenä Visa onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 123 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (908 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (186).

Visat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 1 366 henkeä, joiden sukunimi oli VISA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виса tarkoittaa nimeä Visa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Visar Visa.

Samankaltaisia nimiä kuin Visa

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: visa.com, visa.eu, visa.fi, visa.info, visa.net, visa.org, visa.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Visa i Finland. Surname Visa in Finland.

©Tuomas Salste