Vittaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vittaniemi

Vittaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vittaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 141 max

v. 2014 121

v. 2015 120

v. 2016 119

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vittaniemi on noin sijalla 5 800.

Vittaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vittaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vittaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Vittaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1965–2001

Sana Vittaniemi tai Vittaniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vittaniemi

Vittaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Vittaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vittaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vittaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vittaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vittaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vittaniemet ulkomailla

Ruotsissa Vittaniemi oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виттаниеми ("Vittanijemi") tarkoittaa nimeä Vittaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wittaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vittaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vittoria Vittaniemi tai Vittorio Vittaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vittaniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vittaniemi.com, vittaniemi.fi, vittaniemet.com, vittaniemet.eu, vittaniemet.fi, vittaniemet.info, vittaniemet.name, vittaniemet.net, vittaniemet.org, vittaniemi.eu, vittaniemi.info, vittaniemi.name, vittaniemi.net, vittaniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vittaniemi i Finland. Surname Vittaniemi in Finland.

©Tuomas Salste