Voitto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Voitto

Voitto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Voittojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Voitto on noin sijalla 12 000.

Voitto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Voitto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Voitto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1916–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2006

Sana Voitto tai Voiton esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Voitto

Voitto (paikannimi)Katuosoitteissa

Voitto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Voitto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Voitto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Voitonkatu, Voitonmutka, Voitonpolku, Voitontie, Voitto Hellstenin kuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Voitto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Voitto

Voitto on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Voitto oli yhtenä etunimenä 3 734 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 700:s mies oli etunimeltään Voitto. Juuri etunimenä Voitto onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 44 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Войтто tarkoittaa nimeä Voitto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woittå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Voitto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Voima Voitto.

Samankaltaisia nimiä kuin Voitto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Voitto i Finland. Surname Voitto in Finland.

©Tuomas Salste