Voitto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Voitto

Voitto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Voittojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

v. 2017 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Voitto on noin sijalla 13 000.

Voitto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1942
Yritykset
perust. –2016

Sana Voitto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Voitto

Voitto (paikannimi)Katuosoitteissa

Voitto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Voitto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Voitto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Voitonkatu, Voitonmutka, Voitonpolku, Voitontie, Voitto Hellstenin kuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Voitto

Voitto on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Voitto oli yhtenä etunimenä 3 699 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 800:s mies oli etunimeltään Voitto. Juuri etunimenä Voitto onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 43 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Войтто tarkoittaa nimeä Voitto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woittå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Voitto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Voitto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Voitto, Finland.

©Tuomas Salste