Von Schantz: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä von Schantz

Von Schantz ("fon šants") on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Von Schantz ‑nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 119

v. 2015 122

v. 2016 123

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla von Schantz on noin sijalla 5 700.

Nimellä on historiaa, sillä von Schantz on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Verrattuna muihin sukunimiin von Schantz on melko pitkä nimi. Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (c, z). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Von Schantz on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen von Schantz ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Von Schantz ‑nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 von Schantz ‑nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Von Schantz ‑suku ulkomailla

Ruotsissa von Schantz oli 145 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vonschantz.com, vonschantz.eu, vonschantz.fi, vonschantz.name, vonschantz.net, von-schantz.com, von-schantz.eu, von-schantz.fi, von-schantz.info, vonschantz.info, von-schantz.name, von-schantz.net, von-schantz.org, vonschantz.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet von Schantz i Finland. Surname von Schantz in Finland.

©Tuomas Salste