Voudinmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Voudinmäki

Voudinmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Voudinmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Voudinmäki on noin sijalla 13 000.

Voudinmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Voudinmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Voudinmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Voudinmäki

Voudinmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Voudinmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Voudinmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Voudinmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Voudinmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Voudinmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Воудинмяки ("Voudinmjaki") tarkoittaa nimeä Voudinmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woudinmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Voudinmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Voudinmaki tai Voudinmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Voudinmäki i Finland. Surname Voudinmäki in Finland.

©Tuomas Salste