Vuokko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuokko

Vuokko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vuokkojen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 335 max

v. 1985 312

v. 2014 266

v. 2015 267

v. 2016 265

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuokko on noin sijalla 3 000.

Vuokko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vuokko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wuokko. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Vuokkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 55 Vuokon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vuokkojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Turku (7 vainajaa), Helsinki (4), Messukylä (3) sekä Helsingin maalaiskunta (3). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vuokko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 42.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1914–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Vuokko, Vuokon tai Vuokot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vuokko

Vuokko (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuokko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vuokko jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuokko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuokkogränden, Vuokkokatu, Vuokkokuja, Vuokkopolku, Vuokkotie, Vuokkovahe, Vuokkovägen, Vuokonkatu, Vuokonkuja, Vuokonmutka, Vuokonpolku, Vuokonraitti, Vuokontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vuokko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Vuokko

Vuokko on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Vuokko oli yhtenä etunimenä 6 720 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 400:s nainen oli etunimeltään Vuokko. Juuri etunimenä Vuokko onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 265 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (5 501 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 219).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуокко tarkoittaa nimeä Vuokko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woockå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuokko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuolevi Vuokko.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuokko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vuokko.com, vuokko.eu, vuokko.info, vuokko.fi, vuokko.name, vuokko.net, vuokko.org, vuokot.com, vuokot.eu, vuokot.fi, vuokot.info, vuokot.name, vuokot.net, vuokot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vuokko i Finland. Surname Vuokko in Finland.

©Tuomas Salste