Vuoksiala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuoksiala

Vuoksiala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Vuoksiala-nimisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuoksiala on noin sijalla 22 000.

Vuoksiala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vuoksiala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vuoksiala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуоксиала tarkoittaa nimeä Vuoksiala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wooxiala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuoksiala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuoksiala tai Vuolevi Vuoksiala.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuoksiala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vuoksiala i Finland. Surname Vuoksiala in Finland.

©Tuomas Salste