Vuontisjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuontisjärvi

Vuontisjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vuontisjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 103

v. 2015 103

v. 2016 103

v. 2017 100

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuontisjärvi on noin sijalla 6 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Vuontisjärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vuontisjärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vuontisjärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vuontisjärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vuontisjärviä on 100.

Paikannimi Vuontisjärvi

Vuontisjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuontisjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rakennus; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuontisjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuontisjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuontisjärvi. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуонтисъярви ("Vuontisjarvi") tarkoittaa nimeä Vuontisjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woondisierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuontisjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vuontisjarvi tai Vuontisjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuontisjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuontisjärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vuontisjärvi, Finland.

©Tuomas Salste