Vuontisvaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuontisvaara

Vuontisvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vuontisvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 83

v. 2015 81

v. 2016 80

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuontisvaara on noin sijalla 7 900.

Vuontisvaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vuontisvaara on melko pitkä nimi.

Vuontisvaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vuontisvaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vuontisvaara on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vuontisvaara on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vuontisvaara ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 45 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vuontisvaaroja on 80.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947–1999
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Vuontisvaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vuontisvaara

Vuontisvaara (paikannimi)

Vuontisvaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vuontisvaara jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Vuontisvaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vuontisvaarat ulkomailla

Ruotsissa Vuontisvaara oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуонтисваара tarkoittaa nimeä Vuontisvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woondisfwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuontisvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuontisvaara tai Vuolevi Vuontisvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuontisvaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vuontisvaara i Finland. Surname Vuontisvaara in Finland.

©Tuomas Salste