Vuorela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuorela

Vuorela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 300:s suomalainen on Vuorela.

Vuoreloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2281 max

v. 2014 2370

v. 2015 2367

v. 2016 2367

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorela on noin sijalla 350.

Vuorela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vuorela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wuorela. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vuorela on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Vuorela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vuorela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 140 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vuoreloita on 2 367.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Vuoreloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 202 Vuorelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vuoreloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (14 vainajaa), Turku (6), Tampere (6) sekä Jalasjärvi (6). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vuorela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 150.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1910–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Vuorela, Vuorelan tai Vuorelat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vuorela

Vuorela (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuorela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 434 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vuorela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuorela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Einari Vuorelan kuja, Einari Vuorelan tie, Vuorela, Vuorelankatu, Vuorelankuja, Vuorelankulma, Vuorelanraitti, Vuorelanrinne, Vuorelantie, Vuorelavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vuorela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vuorelat ulkomailla

Ruotsissa Vuorela oli 63 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli VUORELA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуорела tarkoittaa nimeä Vuorela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorela on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuorela olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorela tai Vuolevi Vuorela.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vuorela.com, vuorela.info, vuorela.net, vuorela.org, vuorela.eu, vuorela.fi, vuorela.name, vuorelat.com, vuorelat.eu, vuorelat.fi, vuorelat.info, vuorelat.name, vuorelat.net, vuorelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vuorela i Finland. Surname Vuorela in Finland.

©Tuomas Salste