Vuorenpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuorenpää

Vuorenpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vuorenpäiden määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 505 max

v. 2014 420

v. 2015 421

v. 2016 414

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorenpää on noin sijalla 2 000.

Vuorenpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vuorenpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Vuorenpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 62 Vuorenpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vuorenpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Porin maalaiskunta (5 vainajaa), Nousiainen (4), Sysmä (3), Rauman maalaiskunta (3) sekä Urjala (3). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vuorenpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 46.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1935–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1963–1997

Sana Vuorenpää esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vuorenpää

Vuorenpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuorenpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 75 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vuorenpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuorenpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuorenpää, Vuorenpää ppa, Vuorenpäänkatu, Vuorenpäänkuja, Vuorenpäänraitti, Vuorenpääntie, Vuorenpäänvahe, Vuorenpäävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vuorenpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуоренпяа ("Vuorenpjaa") tarkoittaa nimeä Vuorenpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorenpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuorenpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vuorenpaa tai Vuorenpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorenpää tai Vuolevi Vuorenpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorenpää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vuorenpaa.com, vuorenpaa.eu, vuorenpaa.fi, vuorenpaa.info, vuorenpaa.name, vuorenpaa.net, vuorenpaa.org, vuorenpaat.com, vuorenpaat.eu, vuorenpaat.fi, vuorenpaat.info, vuorenpaat.name, vuorenpaat.net, vuorenpaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vuorenpää i Finland. Surname Vuorenpää in Finland.

©Tuomas Salste