Vuorialho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuorialho

Vuorialho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vuorialhojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 74

v. 2016 73

v. 2017 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorialho on noin sijalla 8 400.

Vuorialho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vuorialhojen enemmistö on naisia. Vuonna 2016 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Vuorialho on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vuorialho on suojattu 1947 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуориалхо tarkoittaa nimeä Vuorialho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorialhå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuorialho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorialho.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorialho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vuorialho, Finland.

©Tuomas Salste