Vuoriluoto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuoriluoto

Vuoriluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vuoriluotojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuoriluoto on noin sijalla 20 000.

Vuoriluoto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vuoriluoto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vuoriluoto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vuoriluoto

Vuoriluoto (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuoriluoto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vuoriluoto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuoriluoto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuoriluodontie, Vuoriluoto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vuoriluoto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуорилуото tarkoittaa nimeä Vuoriluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorilootå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuoriluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuoriluoto tai Vuolevi Vuoriluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuoriluoto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vuoriluoto i Finland. Surname Vuoriluoto in Finland.

©Tuomas Salste