Vuoriranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuoriranta

Vuoriranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vuorirantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuoriranta on noin sijalla 19 000.

Vuoriranta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vuoriranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vuoriranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vuoriranta

Vuoriranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuoriranta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vuoriranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuoriranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuorirannantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vuoriranta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуориранта tarkoittaa nimeä Vuoriranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wooriranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuoriranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuoriranta tai Vuolevi Vuoriranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuoriranta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vuoriranta i Finland. Surname Vuoriranta in Finland.

©Tuomas Salste