Vuorisalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuorisalo

Vuorisalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Vuorisalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 555 max

v. 2014 517

v. 2015 522

v. 2016 524

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorisalo on noin sijalla 1 700.

Vuorisalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vuorisalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wuorisalo. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1919

Vuorisaloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 54 Vuorisalon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vuorisalojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (11 vainajaa), Merikarvia (7), Perniö (4) sekä Turku (4). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vuorisalo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 40.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1927–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1995

Sana Vuorisalo tai Vuorisalon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vuorisalo

Vuorisalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuorisalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vuorisalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuorisalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirttiniemen Vuorisalo, Vuorisalon Matelit, Vuorisalontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vuorisalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vuorisalot ulkomailla

Ruotsissa Vuorisalo oli 55 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуорисало tarkoittaa nimeä Vuorisalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorisalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuorisalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorisalo tai Vuolevi Vuorisalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorisalo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vuorisalo.com, vuorisalo.eu, vuorisalo.fi, vuorisalo.net, vuorisalo.info, vuorisalo.name, vuorisalo.org, vuorisalot.com, vuorisalot.eu, vuorisalot.fi, vuorisalot.info, vuorisalot.name, vuorisalot.net, vuorisalot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vuorisalo i Finland. Surname Vuorisalo in Finland.

©Tuomas Salste