Walberg: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Walberg

Walberg on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Walbergien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 23

v. 2017 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Walberg on noin sijalla 19 000.

Walberg-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Nimestä on olemassa variantit Vahlberg ja Wahlberg. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Walbergit ulkomailla

Ruotsissa Walberg oli 79 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Walberg oli 215 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Walberg on ollut 11 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

247911215
Walbergit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 1 101 henkeä, joiden sukunimi oli WALBERG. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Walid Walberg.

Samankaltaisia nimiä kuin Walberg

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Walberg, Finland.

©Tuomas Salste