Waldén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Waldén

Waldén on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Waldénien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 197

v. 2015 198

v. 2016 198

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Waldén on noin sijalla 3 800.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Waldén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Waldén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantit Valden, Valdén ja Walden. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1980–1997

Sana Waldén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Waldénit ulkomailla

Ruotsissa Waldén oli 247 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Walden oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Waldén on ollut 18 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

1982471818
Waldénit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 47 henkeä, joiden sukunimi oli WALDEN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 24 122 henkeä, joiden sukunimi oli WALDEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 798 henkeä, joiden sukunimi oli WALDEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Waldemar Waldén tai Walborg Waldén.

Samankaltaisia nimiä kuin Waldén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: walden.com, walden.eu, walden.fi, walden.info, walden.net, walden.org, walden.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Waldén i Finland. Surname Waldén in Finland.

©Tuomas Salste