Waltari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Waltari

Waltari on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Waltarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 121

v. 2015 124

v. 2016 124

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Waltari on noin sijalla 5 600.

Waltari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Waltari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Valtari. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1898–1927
Lakanneet yritykset
perust. 1978–1996

Sana Waltari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Waltari osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Waltari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mika Waltarin katu, Mika Waltaris gata, Waltarinkuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Waltarit ulkomailla

Ruotsissa Waltari oli 55 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валтари ("Valtari") tarkoittaa nimeä Waltari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Waldarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Waltari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Walter Waltari tai Walborg Waltari.

Samankaltaisia nimiä kuin Waltari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: waltari.com, waltari.eu, waltari.fi, waltari.net, waltari.org, waltari.info, waltari.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Waltari i Finland. Surname Waltari in Finland.

©Tuomas Salste