Westergård: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Westergård

Westergård on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Westergårdien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 192

v. 2014 218

v. 2015 219

v. 2016 221

v. 2017 218

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Westergård on noin sijalla 3 600.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sanan westergård merkitys on 'länsitalo'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vestergård. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Westergårdeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Westergårdin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1950–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Westergård osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Westergård esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Westergårdintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Westergårdit ulkomailla

Ruotsissa Westergård oli 278 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Westergård oli 68 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Westergård on ollut 31 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2182783168
Westergårdit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 684 henkeä, joiden sukunimi oli WESTERGARD. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Westergard tai Westergaard, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Westergård

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Westergård, Finland.

©Tuomas Salste