Wickholm: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Wickholm

Wickholm on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Wickholmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 205

v. 2014 234

v. 2015 231

v. 2016 230

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wickholm on noin sijalla 3 400.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Wickholm on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Wickholm ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vickholm. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Wickholm on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Wickholm on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Wickholm ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 66 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Wickholmeja on 230.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1912
Lakanneet yritykset
perust. 1966–1986

Sana Wickholm esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Wickholmit ulkomailla

Ruotsissa Wickholm oli 143 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Wickholm oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

23014314
Wickholmit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Wictor Wickholm tai Wictoria Wickholm.

Samankaltaisia nimiä kuin Wickholm

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: wickholm.com, wickholm.fi, wickholm.name, wickholm.eu, wickholm.info, wickholm.net, wickholm.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Wickholm i Finland. Surname Wickholm in Finland.

©Tuomas Salste