Widlund: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Widlund

Widlund on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Widlundien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 35

v. 2017 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Widlund on noin sijalla 14 000.

Widlund-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vidlund. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932–1944
Yritykset
perust. 1957–1996

Sana Widlund esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Widlundit ulkomailla

Ruotsissa Widlund oli 946 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Widlund oli 49 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

3694649
Widlundit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 191 henkeä, joiden sukunimi oli WIDLUND. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Widlund

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Widlund, Finland.

©Tuomas Salste