Wiiala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Wiiala

Wiiala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Wiiala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 42

v. 2017 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wiiala on noin sijalla 13 000.

Wiiala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Viiala. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1931
Yritykset
perust. 1951–1994

Sana Wiiala tai Wiialan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Wiiala osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Wiiala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Wiialantie, Wiialavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Wiialat ulkomailla

Ruotsissa Wiiala oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийала ("Vijala") tarkoittaa nimeä Wiiala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Wiivi Wiiala.

Samankaltaisia nimiä kuin Wiiala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Wiiala, Finland.

©Tuomas Salste