Wikstén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Wikstén

Wikstén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Wiksténien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wikstén on noin sijalla 15 000.

Wikstén-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Wikstén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Wikstén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantit Viksten, Vikstén ja Wiksten. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Wiksténit ulkomailla

Ruotsissa Wikstén oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Wiksten oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

353513
Wiksténit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 107 henkeä, joiden sukunimi oli WIKSTEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Wiking Wikstén tai Wiktoria Wikstén.

Samankaltaisia nimiä kuin Wikstén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: wiksten.com, wiksten.eu, wiksten.fi, wiksten.net, wiksten.org, wiksten.info, wiksten.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Wikstén i Finland. Surname Wikstén in Finland.

©Tuomas Salste