Wiman: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Wiman

Wiman on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Wimanien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 109

v. 2015 108

v. 2016 107

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wiman on noin sijalla 6 300.

Wiman on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Wiman ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Viman. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1911
Lakanneet yritykset
perust. 1979–1996

Sana Wiman esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Wimanit ulkomailla

Ruotsissa Wiman oli 1 232 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Wiman oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 361 henkeä, joiden sukunimi oli WIMAN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli WIMAN.

Samankaltaisia nimiä kuin Wiman

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: wiman.com, wiman.eu, wiman.info, wiman.net, wiman.org, wiman.fi, wiman.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Wiman i Finland. Surname Wiman in Finland.

©Tuomas Salste