Wirkkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Wirkkala

Wirkkala on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Wirkkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 122

v. 2015 129

v. 2016 129

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wirkkala on noin sijalla 5 500.

Wirkkala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Wirkkala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Virkkala. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1975–1979

Sana Wirkkala tai Wirkkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Wirkkala osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Wirkkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tapio Wirkkalan polku, Tapio Wirkkalas stig. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Wirkkalat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 398 henkeä, joiden sukunimi oli WIRKKALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вирккала ("Virkkala") tarkoittaa nimeä Wirkkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wircala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Wirkkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Wirkkala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: wirkkala.com, wirkkala.fi, wirkkala.net, wirkkala.eu, wirkkala.info, wirkkala.name, wirkkala.org, wirkkalat.com, wirkkalat.eu, wirkkalat.fi, wirkkalat.info, wirkkalat.name, wirkkalat.net, wirkkalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Wirkkala i Finland. Surname Wirkkala in Finland.

©Tuomas Salste