Ylä-Kojola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylä-Kojola

Ylä-Kojola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ylä-Kojola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 18 max

v. 2015 24

v. 2016 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylä-Kojola on noin sijalla 20 000.

Ylä-Kojola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ylä-Kojola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylä-Kojola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ylä-Kojola

Ylä-Kojola (paikannimi)

Ylä-Kojola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ylä-Kojola jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ylä-Kojola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юля-Койола ("Julja-Koiola") tarkoittaa nimeä Ylä-Kojola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylä=Coiola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylä-Kojola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yla-Kojola tai Ylae-Kojola, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylä-Kojola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylä-Kojola i Finland. Surname Ylä-Kojola in Finland.

©Tuomas Salste