Ylä-Kujala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylä-Kujala

Ylä-Kujala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ylä-Kujaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylä-Kujala on noin sijalla 19 000.

Ylä-Kujala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ylä-Kujala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylä-Kujala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ylä-Kujala

Ylä-Kujala (paikannimi)

Ylä-Kujala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ylä-Kujala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ylä-Kujala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юля-Куяла ("Julja-Kujala") tarkoittaa nimeä Ylä-Kujala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylä=Quiala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylä-Kujala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yla-Kujala tai Ylae-Kujala, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylä-Kujala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylä-Kujala i Finland. Surname Ylä-Kujala in Finland.

©Tuomas Salste