Ylä-Mäihäniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylä-Mäihäniemi

Ylä-Mäihäniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ylä-Mäihäniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylä-Mäihäniemi on noin sijalla 16 000.

Ylä-Mäihäniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ylä-Mäihäniemi on melko pitkä nimi.

Ylä-Mäihäniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylä-Mäihäniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ylä-Mäihäniemi

Ylä-Mäihäniemi (paikannimi)

Ylä-Mäihäniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ylä-Mäihäniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ylä-Mäihäniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юля-Мяйхяниеми ("Julja-Mjaihjanijemi") tarkoittaa nimeä Ylä-Mäihäniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylä=Mäihäniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylä-Mäihäniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yla-Maihaniemi tai Ylae-Maeihaeniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylä-Mäihäniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylä-Mäihäniemi i Finland. Surname Ylä-Mäihäniemi in Finland.

©Tuomas Salste