Ylä-Outinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylä-Outinen

Ylä-Outinen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ylä-Outisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 144 max

v. 2014 186

v. 2015 186

v. 2016 185

v. 2017 191

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylä-Outinen on noin sijalla 4 000.

Verrattuna muihin sukunimiin Ylä-Outinen on melko pitkä nimi.

Nimestä on olemassa variantti Yläoutinen. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ylä-Outisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Ylä-Outisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1952–1954 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ylä-Outisten yleisin asuinpaikka oli Kemiö (3 henkeä).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юля-Оутинен ("Julja-Outinen") tarkoittaa nimeä Ylä-Outinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylä=Outin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylä-Outinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yla-Outinen tai Ylae-Outinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylä-Outinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ylä-Outinen, Finland.

©Tuomas Salste