Ylä-Rautio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylä-Rautio

Ylä-Rautio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ylä-Rautioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 76

v. 2015 74

v. 2016 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylä-Rautio on noin sijalla 8 600.

Ylä-Rautio-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ylä-Rautio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylä-Rautio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ylä-Rautio on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ylä-Rautio on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ylä-Rautio ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ylä-Rautioita on 72.

Paikannimi Ylä-Rautio

Ylä-Rautio (paikannimi)

Ylä-Rautio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ylä-Rautio jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ylä-Rautio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юля-Раутио ("Julja-Rautio") tarkoittaa nimeä Ylä-Rautio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylä=Rautiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylä-Rautio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yla-Rautio tai Ylae-Rautio, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylä-Rautio

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylä-Rautio i Finland. Surname Ylä-Rautio in Finland.

©Tuomas Salste