Ylänkö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylänkö

Ylänkö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ylänköjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 73

v. 2016 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylänkö on noin sijalla 8 500.

Ylänkö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ylänkö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylänkö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1929–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1964–1999

Sana Ylänkö tai Ylängön esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ylänkö

Ylänkö (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylänkö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ylänkö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylänkö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylänkökatu, Ylänköpolku, Ylänkörinne, Ylänkötie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ylänkö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлянкё ("Juljankjo") tarkoittaa nimeä Ylänkö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ylanko tai Ylaenkoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylänkö i Finland. Surname Ylänkö in Finland.

©Tuomas Salste