Ylänne: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylänne

Ylänne on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ylänteiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 130 max

v. 1985 119

v. 2014 147

v. 2015 148

v. 2016 148

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylänne on noin sijalla 4 900.

Ylänne on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylänne ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1954

Ylänteitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Ylänteen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1937–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1996

Sana Ylänne esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ylänne

Ylänne (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylänne on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ylänne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylänne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylännegatan, Ylännekatu, Ylännetie, Ylänteenkatu, Ylänteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ylänne-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлянне ("Juljanne") tarkoittaa nimeä Ylänne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ylanne tai Ylaenne, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylänne

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylänne i Finland. Surname Ylänne in Finland.

©Tuomas Salste