Yläranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yläranta

Yläranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ylärantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yläranta on noin sijalla 21 000.

Yläranta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yläranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Yläranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Yläranta

Yläranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Yläranta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Yläranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Yläranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylärannantie, Yläranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Yläranta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юляранта ("Juljaranta") tarkoittaa nimeä Yläranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yleranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Yläranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ylaranta tai Ylaeranta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Yläranta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Yläranta i Finland. Surname Yläranta in Finland.

©Tuomas Salste