Ylätupa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylätupa

Ylätupa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ylätupien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylätupa on noin sijalla 17 000.

Ylätupa-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ylätupa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylätupa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–1979
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Ylätupa tai Ylätuvan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ylätupa

Ylätupa (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylätupa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 67 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ylätupa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylätupa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylätuvankuja, Ylätuvanpolku, Ylätuvantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ylätupa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлятупа ("Juljatupa") tarkoittaa nimeä Ylätupa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ylatupa tai Ylaetupa, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylätupa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylätupa i Finland. Surname Ylätupa in Finland.

©Tuomas Salste