Yli-Nikkilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yli-Nikkilä

Yli-Nikkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Yli-Nikkilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yli-Nikkilä on noin sijalla 22 000.

Yli-Nikkilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Yli-Nikkilä on melko pitkä nimi.

Yli-Nikkilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Yli-Nikkilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Ylinikkilä. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Yli-Nikkilä

Yli-Nikkilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Yli-Nikkilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Yli-Nikkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Yli-Nikkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yli-Nikkiläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Yli-Nikkilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Никкиля ("Juli-Nikkilja") tarkoittaa nimeä Yli-Nikkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Nickilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Yli-Nikkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yli-Nikkila tai Yli-Nikkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Nikkilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Yli-Nikkilä i Finland. Surname Yli-Nikkilä in Finland.

©Tuomas Salste