Ylikärppä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylikärppä

Ylikärppä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ylikärppä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 169

v. 2015 170

v. 2016 171

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylikärppä on noin sijalla 4 300.

Ylikärppä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylikärppä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ylikärppä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ylikärppä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ylikärppä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ylikärppä-nimisiä on 171.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1948–1995

Sana Ylikärppä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Ylikärppä-suku ulkomailla

Ruotsissa Ylikärppä oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юликярппя ("Julikjarppja") tarkoittaa nimeä Ylikärppä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylikerpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylikärppä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ylikarppa tai Ylikaerppae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylikärppä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylikärppä i Finland. Surname Ylikärppä in Finland.

©Tuomas Salste