Ylilammi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylilammi

Ylilammi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ylilampien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 113 max

v. 2014 141

v. 2015 146

v. 2016 146

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylilammi on noin sijalla 5 000.

Ylilammi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylilammi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ylilammi on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Ylilammi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ylilammi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 58 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ylilampia on 146.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ylilampia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Ylilammin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1994
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Ylilammi tai Ylilammin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ylilammi

Ylilammi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylilammi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ylilammi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylilammi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylilammintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ylilammi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлиламми ("Julilammi") tarkoittaa nimeä Ylilammi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylilammi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylilammi i Finland. Surname Ylilammi in Finland.

©Tuomas Salste